Aguardio Leak Sensor

Undgå løbende toiletter

Med Aguardio Leak Sensor er det muligt at registrere og blive alarmeret, hvis et toilet er utæt, og derved undgå dyre og uforudsete vandregninger.

Kom et løbende toilet i forkøbet med IoT

Det kan være vanskeligt at opdage et løbende toilet, når vandet siver ned på den indre bagside af toilettet. Derfor har vi til Aguardio udviklet en leak sensor, der helt automatisk registrerer, hvis et toilet løber. Sensoren måler, om der er en konstant vandstrøm inde i røret, og når et leak opdages, alarmerer sensoren dig. Sensoren er i stand til at opdage leaks helt ned til fem liter vand i timen, som modsat ikke en gang er synligt i toiletkummen.

Med Arguardio Leak Sensor undgår man altså at bekymre sig om en uønsket vandregning, der er lang højere end den skulle have været. De første 10.000 blev sat i produktion juni 2021.

Aguardio Leak Sensor

Simpel installation uden behov for VVS

Installationen af Aguardio Leak Sensor tager bogstaveligt talt mindre end et par minutter. Den lille sensor skal blot klemmes omkring toilettets vandindtag med en strip, og så er er den klar til at opdage vandlækager og alarmere via lyd.  Installation kræver altså ingen VVS’er eller brudte rør, som både er omkostningsfuldt og risikerer utætheder. Samtidigt har vi integreret et batteri med en levetid på op til 10 år, så Aguardio Leak Sensor kræver ingen vedligehold.

Aguardio Leak Sensor kan også parres med Aguardio G2, som er deres nudging-enhed til at forkorte tiden under bruseren. Herved kan der i stedet for lydalarmering ved leaks sendes en notifikation til bygningsejeren, udlejeren eller lejeren.

G2-enheden har vi også haft fornøjelsen af at udvikle – læs casen her

“Efter vores samarbejde med Xtel Wireless om Aguardio G2, var vi slet ikke tvivl om, at de også skulle udvikle vores Leak Sensor. De er ikke blot ekstremt dygtige, men er også en både forstående og behagelig samarbejdspartner”.

Thomas Munch-Laursen, Co-founder & CEO hos Aguardio.

IoT-teknologi til besparelser og bæredygtighed

Aguardio Leak Sensor taler direkte ind i Aguadios ønske om, at hjælpe folk med at leve mere bæredygtigt gennem reducering af vand- og energiforbrug, som nudging-enheden til brusekabinen, Aguardio G2, ligeledes bidrager til.

Et leak i toilettet kan som sagt være svært at opdage, men det er utrolig let at se på vandregningen. Baseret på danske vandpriser, koster et løbende toilet typisk i mellem €700 og €3800 om året. Gennem en nylig test endte en familie med at spilde omkring 283 m3 rent vand svarende til ca. 15.000 kr./€2000 over en 32 dages periode, hvor de ikke besøgte deres sommerhus. Derfor beviser Aguardio Leak Sensor ret hurtigt sit værd for både pengepungen og klimaaftrykket.

Teknisk specifikation

Systemet indeholder bl.a. følgende: