Aguardio G2

En vand- og energibesparende løsning

Til Aguardio har vi udviklet en lille nudging-enhed til fastgørelse i brusekabinen, der har til formål at ændre badevaner og dermed formindske vand- og energiforbruget.

Nudging-enhed til besparelser i badet via IoT-teknologi

Xtel Wireless har udviklet den nye Aguardio Generation 2, der hjælper bygningsejere med at spare på vand og energi gennem reduktion af brugerens tid under bruseren. Det sker via en unik kombination af big data og symbolik/nudging, som gør, at Aguardio ikke er en løftet pegefinger, men en løsning, der peger brugeren i en bæredygtig retning.

Aguardio består af en enhed der sættes på væggen i brusekabinen, som indeholder en række sensorer (bevægelse, lyd, temperatur og luftfugtighed), der automatisk detekterer brusebade. Enheden tager tid på badet, og displayet informerer under hele badet om det aktuelle tidsforbrug, således man selv kan følge med i, og er bevidst om, hvor længe man har stået under bruseren.

Aguardio IoT device

“I forbindelse med, at vi har besluttet at opgradere vores løsning fra at være Wi-Fi baseret til at blive baseret på NB-IoT/LTE-M-teknologien, afsøgte vi markedet for den bedste samarbejdspartner. Ret hurtig fandt vi frem til Xtel Wireless, som er specialister inden for området, samt er super dygtige til generel hardwareudvikling og batterioptimering”.

Thomas Munch-Laursen, Co-founder & CEO hos Aguardio.

Aguardio Generation 2

Aguardio har været på markedet i et par år, men havde behov for større forbedringer, herunder den trådløse teknologi, og derfor har vi været med til at udvikle Aguardio G2. Foruden den intelligente tidstæller og det nye display, har vi også koblet enheden op på NB-IoT/LTE-M-netværket og reduceret produktet fra to enheder til én enhed.

Den nye enhed opfylder ønsket om en simpel installation, hvor enheden hverken er afhængig af vand- eller strøminstallation samt tilkobling til WiFi-netværk. Enheden kan nu installeres på få minutter, og går automatisk online på et stabilt og fremtidssikret mobilnetværk, hvilket ovenikøbet også forbedrer batterilevetiden væsentligt.

Enhedens sensorer sender oplysninger om badets længde til en database i skyen, og via mobiltelefonen kan man få overblik over udviklingen i husstandens bademønstre. Der er direkte adgang til forbrugsdataen ved blot at scanne den integrerede QR-kode som vises på dispayet.

Brugeren/ejeren modtager også relevante datarapporter og rådgivning til en mere bæredygtig adfærd og alarmrapporter, hvis badeværelsets sundhedstilstand ikke er optimal (for høj luftfugtighed med risiko for skimmelsvamp, løbende toiletter m.m.)

Aguardio IoT device

IoT-teknologi til reduktion af klimaaftryk

Ved at nudge brugeren til at ændre sin adfærd i en mere bæredygtig retning, bidrager Aguardio direkte til den grønne dagsorden. Hvert minut under bruseren koster nemlig cirka 10 liter varmt vand, hvilket trækker på vores fælles vandressourcer og koster i energiregnskabet.

Selvom daglige rutiner og etablerede vaner kan være svære at ændre på, viser erfaringer fra adskillige pilotprojekter i Danmark, Spanien, USA og UK over en 18 måneders periode, at visualiseringen af brusebadstiden har kunne nudge os til at afkorte længden på badet med op til 30%.

Aguardio G2 er udvalgt af Solar Impulse Foundation som én af 1000 tekniske løsninger, der har potentiale til at beskytte miljø og klima på markedsbetingelser.

Teknisk specifikation

Systemet indeholder bl.a. følgende:

  • NB-IoT
  • LTE-M
  • Bluetooth Low Energy
  • Batterioptimalt display
  • Lang batterilevetid
  • Datamonitorering
  • Udviklet på Moviot platformen

Vi har udviklet Aguardio G2 i samarbejde med Telia, du kan læse deres pressemeddelse her

Vi har efterfølgende udvidet løsningen til Aguardio med en Leak Sensor til registering og alamering ved løbende toiletter.
Læs om Aguardio Leak Sensor her