Danfoss

IoT til overvågning af pumper

Danfoss High Pressure Pumps gør deres kablede sensorer trådløse og optimerer og effektiviserer deres installationsindsatser

Hurtig og pålidelig installation

Projektet skal lette installationen af tryksensorer i Danfoss højtrykspumper, der blandt andet bruges i ferskvandsanlæg. I stedet for en krævende installation med signal- og strømkabler, kan de 3 sensorer per højtrykspumpe nu installeres uden nogen form for kabler. Tryksensorerne er udstyret med et Xtel BLE Ultra Low Power-modul, baseret på Xtel’s BTLE IoT Platform, der er batteridrevet og forbinder trådløst til en nærliggende gateway. Data indsamles her og uploades til skyen for efterfølgende analyse

Danfoss højtrykspumpe med implementeret Iot-enhed

Prædiktiv vedligehold

XTEL BLE-modulet tilbyder en højpræcisions A/D konverter og kan overføre måledata til et Cloud-baseret IT-system. Kvaliteten af data er god nok til at det, via efterprocessering, er muligt at bruge dem til prædiktiv vedligehold af pumperne.

Trådløse IoT-sensorer er nemme at integrere for selv ikke-teknisk personale og nedbringer installationsprisen betragteligt i forhold til traditionelle kablede sensorer.

Forskellige trådløse enheder

Sensorerne kan måle på:

  •     4-20 mA inputs
  •     Tryk i bar
  •     Kan bruges på de fleste 4-20 mA sensor typer

Teknisk specifikation

Et IoTsetup til det miljø kræver en særlig robusthed, som vi selvfølgelig har taget hensyn til under udvikling af både Xtels IoT-sensorer og IoT-gateway.
Løsningen er udviklet på Moviot platformen.

 

Læs mere om Xtels Smart Sensors her