MAN ES

IoT til verdenshavenes dieselmotorer

MAN Energy Solutions optimerer og effektiviserer deres gigantiske dieselmotorer med Xtels små trådløse IoT-sensorer

Effektivisering og optimering, der batter

MAN Energy Solutions er verdens største designer og producent af dieselmotorer dieselmotorer som kan være på størrelse med et etagebyggeri og som kan forbruge op til 200 ton brændstof i døgnet. I cases som denne er blot en halv procent sparet brændstof i døgnet, noget der kan ses på budgettet – ligesom blot én dag sparet i reparationsdokken er noget, der virkelig hjælper på budgettet.

Produktion med arbejdende folk

Kunderne, rederne, efterspørger selv data, så Xtel har med baggrund i vores IoT-sensorpakke, skræddersyet en sensorpakke som MAN Energy Solutions kan tilbyde deres kunder. Sensorpakken er trådløs og adskiller sig fra de hidtil anvendte kablede sensorløsninger ved at være nem for kunden selv at opsætte – uden ‘down-time’. Det eneste, der er kablet, er den medfølgende gateway, som opsamler data fra IoT-sensorerne og sender dataene op i Cloud via satellit på åbent hav eller når skibet er i havn.

Trådløse enheder lavet af Xtel

Trådløse IoT-sensorer er nemme at integrere for selv ikke-teknisk personale, og sparer den dyrbare ‘down-time’ og nedbringer installationsprisen betragteligt i forhold til traditionelle kablede sensorer.

Sensorerne kan måle på:

  •     Motortemperatur
  •     Luftfugtighed
  •     Barometertryk
  •     Atmosfærisk tryk
  •     Vibration

Teknisk specifikation

Et IoTsetup til det rå maritime miljø kræver en særlig robusthed, som vi selvfølgelig har taget hensyn til under udvikling af både Xtels IoT-sensorer og IoT-gateway.
Løsningen er udviklet på
Moviot platformen.

Læs mere om Xtels Smart Sensors her