Port of Aalborg

Overvågning af bøjer

I samarbejde med IoTrace, har vi til Port of Aalborg  udviklet en løsning, som skal overvåge bøjerne i Limfjorden, som en proaktiv driftunderstøttelse.

Tracking af bøjer i Aalborg havn via IoT-teknologi

Xtel Wireless har for aalborgensiske IoTrace udviklet en IoT-løsning til Port of Aalborg, som skal sikre drift af havnens område ude i vandet. Løsningen er en del af IoTraces smart.PORT-løsning til Port of Aalborg, som ønsker at levere samt optimere på den grønne målsætning.

Udfordringer som manglende lys, bøjer der går løs og enten forsvinder eller står forkert, er ikke bare en dyr fornøjelse for Port of Aalborg, det er også farligt, da lyset i bøjerne skal dirigere de mange skibene gennem Limfjorden.

Sikkert og effektivt arbejde

Som en løsning på problemet, har vi udviklet en robust og vandtæt IoT-enhed, der informerer, hvis bøjen flytter sig, bliver påsejlet eller løber tør for strøm. Enhederne installeres i selve bøjerne, og er koblet op på NB-IoT/LTE-M-netværket, som sikrer den mest optimale dækning, nem opsætning samt lang batterilevetid på op til 10 år.

Gennem forskellige sensorer som position, vibration og spænding, kan løsningen alarmere, når en bøje har rykket sig fri og samtidigt påvise den aktuelle position ved hjælp af en GPS-tracker. Gennem en spændingsmåler, informerer enheden ligeledes driftspersonalet hos Port of Aalborg, når strømniveauet på en bøje nærmer sig batteriudskiftning. Derved sikres der, at lyset i bøjerne forbliver tændte, uden personalet selv manuelt skal holde øje med dette. Det skal samtidigt resultere i færre påsejlinger på bøjerne i Limfjorden, og i givet fald det sker, hjælpe med evt. erstatningskrav.

Løsningen til flere udfordringer

Foruden måling af spænding, vibration og position, kan enheden også informere om temperatur, fugt og tryk, som er med til at give essentielle data omkring driften af havnens område i vandet. Løsningen er også brugbar i andre situationer end blot i bøjen, da enheden kan opsamle og videresende data, fra hvor end det er relevant. Derfor er den også aktuel i sjældne anvendte maskiner, da der kan sikres, at de er funktionsdygtige, når de endelig skal bruges.

Teknisk specifikation

Systemet indeholder bl.a. følgende:

  • NB-IoT
  • LTE-M
  • Sensorer
  • GPS-Tracker
  • Bluetooth Tag
  • Batterioptimering
IoTrace Logo

IoTrace er en Aalborg-baseret virksomhed med speciale i diverse robuste IoT-løsninger som denne, der er i deres smart.PORT regi. Læs mere om IoTrace her: www.IoTrace.dk