Ratél

Rottefælde opgraderet med nyeste IoT-teknologier

Ratels produkt, RatTrap, som sender oplysninger om antal aflivede rotter, vandstand i brønden og enhedens behov for service, har bla. fået udskiftet sit gamle 2G GSM-modul med NB-IoT.

Tiden var løbet fra den anvendte trådløse teknologi

RatTrap er et trådløst Smart Produkt – et virkelig godt rottebekæmpelsesprodukt, som uden brug af gift, afliver rotterne hurtigt og humant og uden risiko for udvikling af resistens overfor gifte. RatTrap har udover selve den mekaniske fælde også en softwareplatform, til overvågning og administration af fælderne samt en mobilapp, der hjælper teknikerne til at installere fælderne. Produktet viste sig dog – selvom det var SmartProdukt – at kunne blive endnu smartere, ved bl.a. at udskifte nogle dele til dets trådløse kommunikation. Produktet har vi simplificeret fra at bestå af 3 enheder til nu kun 2 enheder, og givet produktet et teknologiløft med de nyeste IoT-teknologier.

Ratel - en rottefælde med Internet of Things

Xtel Wireless’ NB-IoT modul var det rigtige valg

RatTrap havde bla. et 2G GSM-modul, en enhed som sendte på 868 MHz op til GSM-modulet, og en repeater i toppen af kloakken. Det valgte vi at opgradere med vores NB-IoT modul og en Bluetooth Low Power løsningen, som er placeret nede i rottefælden. Det har givet en ekstra feature, fordi Bluetooth også er en del af alle smartphones, så derfor er serviceringen af rottefælde også blevet nemmere. NB-IoT modulet, der indeholder et simkort, sender data direkte via mobilnettet. Ratél er med NB-IoT-teknologien sikret, at produktet kan køre på det nye 5G-mobilnet og fremtidige mobilnet. Når fælden klapper, sendes der et signal til IoT-enheden at fælden er blevet udløst, som videresender data via mobilnettet til Ratéls Cloud server.

Batteriforbruget med NB-IoT er cirka 4 gange lavere end den eksisterende 2G-løsning. Det var derfor muligt at udvikle en løsning, hvor batteriet ikke skulle skiftes i produktets levetid.

Udover at fælden kan detektere hvor mange gange den er udløst, kan den også detektere ophobning af vand i kloakken f.eks. på grund af oversvømmelse eller stoppelse af kloakken.

Visualisering at Ratels funtionalitet - en rottefælde med IoT

Teknisk specifikation

Et IoTsetup til det miljø kræver en særlig robusthed, som vi selvfølgelig har taget hensyn til under udvikling af både Xtels IoT-sensorer og IoT-gateway.

  • NB-IoT
  • LTE-M
  • Bluetooth 5.1
  • Oversvømmelse
  • Optælling af antal udløsning af fælden
  • Udviklet på Moviot platformen

Læs mere om Ratél her