Robofit

Vi har udviklet et komplet IoT-system til en intelligent, målbar og motiverende genoptræningsrobot

Robofit træningssystemet

Træningssystemet består af flere særskilte enheder:
– En robot, der fysisk hjælper borgeren med at udføre selve genoptræningen og som foretager alle de direkte målinger af borgeren.

– En iPad, med en Robofit App installeret, som kommunikerer trådløst med robotten, og samtidig er bindeled til den database, hvor borgerens træningsprogrammer og træningsdokumentation bliver lagret. App’en guider og motiverer borgeren til at gennemføre sit individuelle genoptræningsprogram. Behandleren kan ligeledes opsætte og redigere øvelser og øvelsesprogrammer, oprette nye borgere, samt udtrække detaljerede træningsanalyser via App’en.

– En kortlæser, hvor borgerens adgangskort skannes for at logge på iPad’en.

Business Case

På baggrund af test i en større dansk kommune, er der udregnet en business case, hvor der er fundet  store gevinster på tidsbesparelser og reduktion af sygedagpenge.

Følgende gevinster er udregnet i DKK pr. år pr. Robofit system (160 borgere):

 

Forretningsmodeller

Robofit er en helt ny type genoptræningssystem, der indbyder til at tænke i nye forretningsmodeller. Xtel har, gennem flere intensive workshopforløb, hjulpet Robofit med at udarbejde forskellige forretningsmodeller med et tilhørende Product Road Map, så indtjeningspotentialet er optimeret til produktets features og værdiskabelse. Vi har arbejdet med Business Model Canvas, Lean Canvas, og internet udviklede metoder til at idegenerere og afklare fremtidige forretningspotentialer for Robofit.
Dette har resulteret i helt nye muligheder og hidtil usete forretningsmodeller i sundhedssektoren som Servicization, Selling Product Performance, Full Service Provider, Reverse Bait and Hook, Pay-As-You-Go og mange andre muligheder.

 

Robofit giver terapeuten overblik og indsigt, når borgeren træner selv

  Robofit tilpasser sig præcis den styrke borgeren har

  Den patenterede træningsalgoritme er omdrejningspunktet i Robofit. Træningsalgoritmen gør, at robotten kan udføre tre forskellige øvelser i samme bevægebane.

  Robofit muliggør mange helt ens gentagelser, og behandleren har begge hænder fri til at undersøge borgerens ledbevægelser i både passive, ledet-aktive og aktive bevægelsesmønstre.

  Det er samtidig muligt at lave både koncentrisk muskelarbejde, og excentrisk muskelarbejde i samme bevægelse. Robofit tilpasser sig præcis den styrke borgeren har på et givet tidspunkt – en opgave der kræver stor selvdisciplin for en borger selv at udføre, fx via en manuel trisse.

  Graferne herunder, illustrerer muskelarbejdet under træning.

   

   

  Til udvikling af Robofit, har vi haft følgende kompetencer i spil:

  • Konceptudvikling
  • Forretningsudvikling
  • Hardwareudvikling
  • Mekanikudvikling
  • Softwareudvikling
  • Produktmodning
  • Kostoptimering
  • Produktdesign
  • App udvikling
  • Interface design
  • Identitet og brand
  • Webdesign

  Du kan læse mere om genoptræningssystemet Robofit her