NB-IoT

Få dine produkter direkte på mobilnettet

Narrowband (NB-IoT) er et datanetværk, der er designet til Internet of Things, og som er indbygget i det eksisterende mobilnetværket samt det kommende 5G-netværk.

Få dine produkter direkte på mobilnettet med NB-IoT

NB-IoT gør det muligt at forbinde dine produkter og produktionsudstyr direkte på mobilnetværket. 

Internet of Thingsprodukter vinder hurtigt frem, og en af de nyeste teknologikatalysator er NB-IoT, som er aktiveret på det eksisterende mobilnetværk. NB-IoT betyder mindre strømforbrug, længere rækkevidde og billigere radiomoduler, og kan derfor med den rette integration, bruges på batterisensorer.

Standardiseringsorganet 3GPP, som står for alle mobilstandarderne, 2G, 3G og 4G, dækker også denne nye teknologistandard. Det betyder, at når der kommer nye opdateringer til standarden, så skal netværksoperatørerne fx TDC, Telia og Telenor introducere en softwareopdatering på deres netværk, hvilket gør løsningerne skalerbare. Derfor dækker standarden de kendte mobilestandarder, inklusiv den kommende 5Gstandard. 

Med introduktionen af release 13 – 3GPP standarden, og den forestående release 14, er der indenfor industrien blevet sat fokus på IoT-udstyr med lav strømforbrug, længere rækkevidde og reducerede omkostninger, herunder laver chipsetpris, hvorfor denne teknologi er perfekt til IoTprodukter. 

Cellular IoT er en paraplybetegnelse for forskellige radiochipset med specielle egenskaber, hvori teknologier som NB-IoT, LTE NB, LTE CAT.0, CAT.NB1 samt CAT.M1 er blandt de mest gængse. 

Xtel har mange års erfaring med udvikling og integration af mobilstandarder i mobiltelefoner helt fra 2Gdagene og frem til de nuværende standarder. Derfor er Xtel også med i front indenfor Cellular IoTteknologier.

3GPP Roadmap Towards 5G mMTC

Cellular IoT hovedfeatures

  • Understøtter mange forskellige use cases: mobile/stationære produkter og både high data rate og low data rate. 
  • SkalerbarBaserer sig på det standardiserede 3GPPlicenserede frekvensbånd, hvilket giver en universal tilgængelighed, hvor der er mobilnetværk, som understøtter 2G, 3G, 4G og fremtidig 5G.
  • Lavt strømforbrug – Op til 10 års batterilevetid på den enkelte sensor. 
  • Lav pris Forventet chipset pris på under 5$ i forhold til 50$ for 3Gchipset i dag. 
  • Udvidet rækkevidde i forhold til nuværende 4Gmobiltelefoner. 
  • Med eSIM skal man ikke mere bekymre sig om at håndtere det fysiske SIMkort, da dette er et software SIMkort. 
  • Baserer sig på nuværende netværks infrastruktur. De nyeste standarder (3GPP) behøver kun softwareopdateringer for at blive understøttet på det nuværende mobilnetværk. 

Kontakt os for at få mere at vide om NB-IoT.

Martin Jørgensen – mj@xtel.dk eller +45 25 38 10 54