Industri 4.0

– opgradér til industri 4.0 med trådløse sensorer

Med trådløse IoT-sensorer kan både produktion og effektivitet forbedres og nedbrud kan forudses. Data kan også anvendes til dokumentation/certificeringer.

IoT giver mange fordele i industrien

Der ligger rigtig mange muligheder og fordele i begrebet Internet of Things (IoT). Flere og flere virksomheder begynder at indføre dataopsamlende IoT-sensorer som en naturlig del i deres produktion.

Når tingene får et sprog, kan de selv kommunikere til os, når fx kritiske værdier overskrides, og der er brug for justeringer. Du advares med det samme, og kan undgå dyre fejlproduktioner, sikre at produktionens kvalitet altid er den samme og dermed opnå højere udnyttelsesgrad af produktionsudstyret. Når sensorerne digitalt opsamler data, kan du tilmed automatisk dokumentere dine målinger.

Industri 4.0 på under 30 minutter

Alt hvad du behøver for at påbegynde Industri 4.0, er nogle IoT-sensorer, en dataopsamler og en cloud-løsning, der kan vise dig og håndtere de data som sensorerne har opsamlet. Xtel har udviklet robuste sensorer og dataopsamler specielt til industrielt miljø. Vi har også en Cloudløsning, hvorfra du kan monitorere dine data samt indstille kritiske værdier og alarmeringskrav, men du kan også bruge andre standardiserede visualiserings- og databehandlingsløsninger, som fx. MS Azure Cloud. 

Det er så nemt at sætte vores IoT-system op, at det ikke kræver specialiseret teknisk kunnen. Og siden det er trådløst, kan det opsættes på ca. en halv time – uden du behøver at stoppe produktionen.

Visualisering af en PLC controller og IoT Gateway

Undgå produktionsstop – forudse nedbrud

Du indstiller blot de trådløse IoT-sensorer til at alarmere ved kritiske værdier for at sikre de korrekte produktionsbetingelser. En vibrationssensor monteret på roterende maskindele, kan indikere slid og forudsige nedbrud, så reparationer kan planlægges hensigtsmæssigt uden dyrt produktionsstop.

Test og fejlfinding med IoT-sensorer

I mange industrier er det vigtigt at tjekke temperatur på forskellige kritiske punkter. Det kan være for at forebygge nedbrud eller når man kører temperaturafhængige tests. Det kan fx være rør, der løber tempereret vand igennem, som der ønskes viden om udsvinget af. Med en af Xtels Termokoblere, type T, får man en præcis punktmåling mellem -270°C og 400°C. Den har Dual Cold Function, så den kan måle termokobler-temperatur på to punkter og måler samtidig rumtemperatur til præcis beregning.

Forskellige sensortyper udviklet af Xtel:

Flere sensorer kan kombineres i én og samme løsning.

 • Temperatur i omgivelserne
 • Temperatur på bestemte punkter op til 1250 grader
 • Luftfugtighed
 • Vibration
 • Tryk – Atmosfærisk og kapacitivt
 • Nærhedsføling – Proximity (radio og kapasitiv)
 • Operationstid
 • CO – Indendørsklima
 • Gyro
 • Væskehøjde
 • Lys
 • Lyd

Kontakt Mogens, hvis du vil høre mere om de fordele, du kan høste ved indførelse af IoT i din produktion.

Mogens Durup Nielsen – mdn@xtel.dk eller +45 30 98 41 40